sowie

Rekordy Guinnessa w Wałbrzychu i okolicach, Księga Rekordów Guinnessa

Ostatnio komentowane
Publikowane na tym serwisie komentarze są tylko i wyłącznie osobistymi opiniami użytkowników. Serwis nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za ich treść. Użytkownik jest świadomy, iż w komentarzach nie może znaleźć się treść zabroniona przez prawo.
Nowy rekord - 102 kg pasztetu
2011-03-31 10:16

19 marca 2011r. został pobity kulinarny rekord Guinnessa - w Restauracji Cykada w Stanowicach (powiat oławski) upieczono pasztet o wadze 102 kg. Rekord sprzed kilku lat wynosił 68 kg, a pobili go mistrzowie kulinarni z Dolnego Śląska: Grzegorz Jankowiak (szef kuchni Cykada w Stanowicach), Tadeusz Hupa (szef kuchni hotelu Wrocław), Marcin Bielec (technolog żywienia UPEMI - Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, szef kuchni), Kamil Rękar (kucharz z Art Hotelu we Wrocławiu) oraz Piotr Stania (technolog z Zakładu Wędliniarskiego Andrzeja Stani w Świerklanach).
Poprzedni rekord należał również do Tadeusza Hupy i jego kolegów z hotelu Wrocław.


W tym dniu bicie rekordu nie było jedyną atrakcją. Przygotowano również jarmark produktów tradycyjnych z terenu powiatu oławskiego, wielkanocne ozdoby i stroiki, a dużym zainteresowaniem cieszył się także konkurs „Na najlepszą babę wielkanocną”.



Wróć
dodaj komentarz | Komentarze: